یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳

            

پل های ارتباطی :

dadgostaran.iran@gmail.com  

09196231726  

۲ سال حبس برای «داد» ستانی از دادستان

۲ سال حبس برای «داد» ستانی از دادستان


روزنامه های امروز در گزارش های تحلیلی، به سراغ حکم قطعی صادرشده برای پرونده «سعید مرتضوی» قاضی دستگاه قضا رفتند. برخی روزنامه ها به انتقاد از کاهش محکومیت ۵ ساله وی به ۲ سال پرداختند و برخی دیگر همین حکم حداقلی را غنیمت دانستند.
«
تاوانی بر ای کهریزک» عنوان گزارش روزنامه «قانون» بود که در این گزارش می خوانیم: «داد»ستانی که قرار بود داد بستاند امروز خود به جرم معاونت در قتل باید رهسپار زندان شود. در روزهای پر کار دستگاه قضا قرار گرفته ایم که فارغ از فشارهای روزهای اخیر براین دستگاه توانست گره از پرونده چند ساله سعید مرتضوی، دادستان پیشین بازکند. هرچند این پایان مرتضوی نخواهد بود و او باید برای دفاع در بخشی دیگر از پرونده سازمان تامین اجتماعی در انتظار تشکیل دادگاه تجدید نظرخواهی بماند و پله‌های دادگاه را نه دیگر با محافظ شخصی و کت و شلوار آبی نفتی اتو‌کشیده که باید با لباس زندان، همراه با مامور بدرقه طی کند.
روزنامه «شرق» هم دراین باره آورد: پای سعید مرتضوی سال‌هاست به دادگاه باز شده؛ تا سال ۸۸ در قامت قاضی و دادستان و از سال ۸۸ به بعد در قامت متهم. متهم کهریزک و تأمین اجتماعی. تا پیش از ورود بازداشتی‌های خرداد و تیر ۸۸ کمتر کسی نام این بازداشتگاه را شنیده بود؛ اما آنها که آزاد شدند خبرها هم کم‌کم به بیرون درز کرد.
در ادامه این گزارش می خوانیم: «محسن روح‌الامینی»، «محمد کامرانی» و «امیرجوادی‌فر» سه ‌بازداشتی‌ای بودند که در همان روزها و بر اثر شدت جراحات و عفونت فوت کردند؛ اما در نامه‌ای که مسئولان بازداشتگاه درباره علت فوت این سه ‌نفر خطاب به دادستان وقت تهران می‌نویسند، علت فوت، «مننژیت» اعلام می‌شود. نکته جالب در ماجرا این بود که نه پزشک وظیفه شاغل در بهداری و نه رئیس بهداری «فاتب»، هیچ‌کدام حاضر به تأیید و امضای این گزارش نشده بودند و متهمان دادگاه انتظامی «کهریزک» مدعی شدند متن این گزارش خلاف واقع از سوی دادستان تهران «سعید مرتضوی» به آنان داده شده و «مرتضوی» از آنان خواسته چنین گزارشی را بنابر مصلحت به دادستان عمومی تهران ارائه کنند.
در گزارش روزنامه «اعتماد» با عنوان «فقط دوسال» هم می خوانیم: خبر اول اینکه، سعید مرتضوی در پرونده کهریزک به دو سال حبس قطعی محکوم شد. این یعنی دادگاه تجدیدنظر سه سال به او تخفیف داده است زیرا حکم اولیه پنج سال بود. خبر دوم اینکه، مرتضوی در بخشی از پرونده تامین اجتماعی تبرئه شد. همان بخشی که قاضی کشکولی در شعبه نهم دادگاه به خاطر تحصیل مال نامشروع و تصدی غیرقانونی پست سرپرستی تامین اجتماعی با آن حقوق نجومی (۴۶ میلیون تومان) برایش ۶ ماه حبس تعزیری، ۶ ماه حبس تعلیقی و رد مال در نظر گرفته بود. حالا به موجب حکم شعبه ۲۲ دادگاه، سعید مرتضوی از این اتهام تبرئه شده است. خبر سوم اینکه، مصطفی ترک‌همدانی، وکیل مدافع شاکیان مرتضوی در بخش تامین اجتماعی به اتهام افترا به جهت انتشار محتویات حکم غیرقطعی محکومیت مرتضوی، به ۱۰ ماه زندان تعزیری و ۴۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده است. صدور این چند حکم که حتی نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مجلس را نیز متعجب کرده است، بهانه خوبی است تا یک بار دیگر پرونده مرتضوی و روند محاکمه او را روایت کنیم.
روزنامه «شهروند» هم «محکوم در کهریزک تبرئه در تأمین اجتماعی» را عنوان قرار داد و نوشت: حادثه کهریزک را باید نقطه اوج اتهامات علیه سعید مرتضوی دانست؛ جایی که سر انگشت تمامی اتهامات به سمت او نشانه گرفته شد و با تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر برخورد قاطع با آمران و عاملان این جنایت، سعید مرتضوی بیش از پیش در صدر اخبار و گزارش‌های رسانه‌ها قرار گرفت. درواقع مرتضوی نقشی مستقیم در صادرکردن فرمان انتقال بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات به کهریزک داشت
به گزارش شهروند، حالا او در حالی بعد از سال‌ها مناقشه درباره پرونده کهریزک باید روانه زندان شود که همزمان از یکی از اتهامات خود در پرونده تأمین‌اجتماعی نیز تبرئه شده است. آن‌طور که مجتبی نظری، وکیل سازمان تأمین‌اجتماعی خبر داده، سعید مرتضوی در قسمت مربوط به تصدی غیرقانونی سمت مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی و اتهام به تحصیل مال نامشروع تبرئه شده در حالی ‌که به گفته نظری طبق قانون سازمان تأمین‌اجتماعی به لحاظ مسئولیت مهم و خطیری که این سمت در رابطه با سرنوشت ۴۰ میلیون بیمه‌گذار دارد، رئیس آن باید دارای شرایط خاصی باشد که آقای مرتضوی فاقد آن شرایط بوده است.
«
تعیین تکلیف ۲ پرونده جنجالی سعید مرتضوی» هم عنوان روزنامه «خراسان» بود که به ماراتن هشت ساله پرونده سعید مرتضوی در موضوع کهریزک پس از چند بار رفت و برگشت بین دادگاه های بدوی، تجدیدنظر و دیوان عالی کشور اشاره کرد.
روزنامه «همدلی» هم با عنوان قرار دادن «۲۰۰ هزار تومان جریمه، دو سال حبس و تبرئه؛ برای همه آن‌چه مرتضوی کرد» نوشت: شاید برای محسن که حالا دیگر زنده نیست تفاوتی نکند که برای قاتلان او حکمی صادر شود یا خیر و این حکم پنج سال باشد یا دو سال، اما به احتمال بسیار بالا برای خانواده‌های دیگر بازماندگان قربانیان کهریزک این امر، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ این را می‌شود از خانواده‌هایشان پرسید.‌
روزنامه «آرمان» هم درباره «عاقبتت سعید» آورد: صرف نظر از حکم اخیر برای مرتضوی، با توجه به افت و خیزهای متعددی که این پرونده به خود دیده می‌توان گفت که سعید، عاقبتی سعید یافت.